onsdag 19 oktober 2011

Strömavbrott

Igår när jag och barnen i godan ro målade naglarna och tittade på räddningsbåten Elias på TV, hände något märkligt. Ljudet försvann plötsligt. Förstärkaren var helt död, sånär som på ett tickande ljud. Sedan stängde TV:n av sig själv. Lamporna i vardagsrummet lyste svagt och likaså lampan i kylskåpet.

När jag känt efter att inga elektriska apparater var oroväckande heta, så gick vi på upptäcktsfärd i huset. Flera lampor lyste svagt, men inte alla. Det tickade lite om spisen och fläkten var helt död, likaså torktumlaren. Efter att ha bytt huvudsäkringarna och konstaterat att problemet kvarstod, började jag känna mig aningens orolig. Vad i hela friden var det som pågick? Är huset redan trasigt efter bara tre år?

Så var icke fallet fick jag reda på efter att ha pratat med en granne med samma bekymmer. Det var inte bara vi som hade problem, som tur var. Strax före tre försvann strömmen helt och strax efter fyra kom den tillbaka med full styrka. Lina firade genom att tända alla lampor i hela huset. Varde ljus!

1 kommentar:

Mormor(friskare nu) sa...

Ja så där är det ju på landet. Ni har ju haft ovanlig tur hittills.