söndag 21 februari 2010

Nog med snö

Det är inte utan att vi börjar tröttna på all denna snö. Till och med Jonte, som är optimisten i vårt förhållande, stirrar med hopplöshet i blicken ut genom fönstret. Dagar då det känns som värst, brukar vi ägna åt att fundera på olika sätt att få snön att försvinna:

Att spruta varmt vatten på snön är ett av mina förslag. Nackdelen är att varmvatten kostar en hel del och att vi inte har hur mycket som helst av den varan.

Att spruta kallt vatten på snön är ett billigare/gratis alternativ. Nackdelen är att det inte är säkert att snön smälter, eftersom termometern ständigt visar på minus. Jag tänkte då kallvatten kombinerat med en värmefläkt av något slag. En lång förlängningssladd är också bra att ha, för på så sätt kan man spara pengar på dyr el. (Grannarna har nämligen eluttag på sina garage.) Detta projekt bör ske nattetid för att slippa sura grannar.

Eld är ju också gratis och från en av våra släktingar kom idén att man skulle kunna tända eld på snön. Häll ut bensin och fjutta på. Dock är vi osäkra på om snön verkligen kommer att försvinna. Och då bensin är ganska dyrt är det bra att även utföra denna operation på natten. En slang är bra att ha och grannar som inte har låsbara tanklock på sina bilar.

En annan tanke med eld är att sprida ut tidningspapper på snön och sedan tända på. Vi tänker då "plundra" en källsorteringstunna, för att få gott om tidningspapper. Nackdelen med denna plan är att det blir fullt med aska som måste tas omhand.

Ja, det var allt för nu. Fler idéer uppskattas. Jag fyller på vartefter idéerna poppar upp.

Storasyster bjuder på en hel del andra bra idéer, kolla kommentarerna!!

1 kommentar:

Sofia sa...

Åh, vilket bra inlägg! Jag vill också ha tips på hur man ska få bort alla snö på tomten.Kom igen nu alla, gnugga geniknölarna!
Personligen har jag mest funderat på det här med salt. Vägsalt används ju för att smälta snö och is. Nackdelen med saltet är att gräsmattan inte mår så bra av allt salt antar jag. Att lägga ny gräsmatta är väldigt dyrt och förmodligen inte värt det. Dock känns det som om det borde gå att få fram något ämne som smälter snön utan att skada växtligheten. För detta krävs det dock att man har vissa förkunskaper i kemiska ämnen eller är utbildad kemist. Att gå en flerårig utbildning till kemist kan dock bli kostsamt och under de åren man utbildar sig ligger ju snön där den ligger.
Ett annat alternativ är värmeslingor. Nackdelen med detta är såklart att de skulle ha lagts dit UNDER gräset. Så, då var vi där igen, det blir kostsamt att lägga nytt gräs och gräva upp hela tomten. Förutom den kostnaden så tillkommer elkostnaden för att få värmeslingorna att fungera, och med tanke på den här vinterns groteskt höga elkostnader känns det inte aktuellt. Dessutom råder det ju inte bot på det här årets snötäcke dessvärre eftersom man måste vänta tills snön smält innan man kan installera några värmeslingor.
Ytterligare ett alternativ är att ta Jontes jobbil och åka till IKEA. Väl där köper man på sig hela lagret med deras värmeljus. Sedan är det bara att åka hem och placera ut tusentalet med värmeljus över hela tomten och tända samtliga. Nackdelen med detta är att det nog är väldigt tidsödande då man måste placera ut värmeljusen, tända alla samt sedan plocka bort alla. Fast med alternativen som finns så tycker jag nog att det här är mitt hetaste tips. Bara att ta en veckas semester, åka till Linköping och handla, hem igen och sätta igång. Kräver ju inte så mycket mer än tid och några tändare eller tändstickor såklart. Kostnaden för de borde ju dock inte vara något allvarligt, iallafall inte om man tjackar tändstickor, de kostar ju inte många kronor.
Som sagt, det var mina förslag och personligen så tycker jag att värmeljusen ligger högst på listan. Få se om någon har något bättre förslag.... ;)