tisdag 2 februari 2010

Prickar

Igår hämtade jag en snorig och hostig Marcus på dagis. Hemma plockade vi fram febertermometern. Barnen gillar att ta tempen, eftersom vår febertermometer är en sådan som man "piper" med i örat. Därför måste hela familjen testa den när vi misstänker att någon har feber. PIIP, Macke feberfri, PIIP, pappa feberfri, PIIP, mamma feberfri, PIIP, Lina 38,5 grader. Det visade sig allså att Lina, pigg och glad, var den som hade feber. Det kunde vi aldrig ha anat, för hon lekte hela kvällen glad som en lärka och la sig och sov gott på natten.

Imorse var hon fortfarande glad och mumsade macka till frukost. Ledigt från dagis och vi hade planerat en tur till frissan med de efterföljande hamburgarna, såsom traditionen säger. Lite jobbigt kändes det dock att Lina skulle klippa sig just idag när hon hade fått konstiga prickar i ansiktet...och i hårbotten...och på ryggen...och på magen...och på rumpan...och på tungan.

Då minns jag vad personalen skrivit på tavlan på dagis: "Det går vattkoppor i huset." Jajamensan, så är det. Kliande vattkoppor över hela Linas kropp. Något säger mig att Jonte, som blev snuvad på föräldraledigheten denna gång, kommer att få vara hemma från jobbet ett bra tag framöver.

1 kommentar:

Sofia sa...

Hata snön! Hata snön! Hata snön!