tisdag 28 september 2010

Utvärderade barn

Inom loppet av vecka har båda mina barn blivit utvärderade. Hur det gick för Lina på BVC vet ni ju redan, men Marcus han har faktiskt både varit på BVC och hos tandläkaren.

Blyga och tillbakadragna Marcus är nu ett minne blott och han pratade med såväl BVC-sköterska som tandläkare. Dock fick pappa locka med ett besök till Lekhuset för att Macke skulle utföra alla tester på BVC. Han hör bra och ser bra, men har lite svårt att uttala bokstaven r, men det hade hans mamma också, så det bekymrar mig inte.

Hos tandläkaren fick mamma och Macke sitta tillsammans i den konstiga stolen. Att Macke är tumsugare syntes inget spår av, så vi behöver inte skynda på med avvänjningen av den goda rynkiga tummen. Tjugo raka fina vita tänder visade Macke upp. Tänderna såg så bra ut att nästa besök får vänta två hela år. (Vår grabb kan inte brås på vare sig tandgnisslande mamma eller fd. tandställningsprydda pappa.)

Skönt att slippa sitta i väntrum på ett tag.

1 kommentar:

Elin sa...

Kankse kan Mackes fina tänder vara ett bevis på att han varken äter godis eller dricker o`boy som vissa andra gör...=)Duktiga är de iaf..båda två!