onsdag 27 juli 2011

Kolmårdens djurpark

Eftersom gårdagens väderprognos utlovade molnigt väder idag, bestämde vi oss för att ta en tur till Kolmårdens djurpark. Molnigt var det inte alls, utan hett som aldrig förr. Och fullt med folk, men det får man väl räkna med mitt i högsäsongen.

Lina gillade Bamses värld bäst, men hon blev lite besviken att vi inte fick se och krama Bamse. När det gäller djuren, ville hon helst se en häst, vilket vi faktiskt inte gjorde, men däremot åkte vi ju förbi åtskilliga hästhagar på vägen hem.

Macke gillade noshörningarna bäst. Safarilinbanan var också rolig, men det var inte kön dit. Barnen var jätteduktiga och stod i den lååååånga kön utan att klaga alltför mycket. Jag saknade dock någon typ av kiosk precis innan linbanans påstigning, eftersom vi druckit upp allt vatten under kötiden.

I linbanan fick vi till barnens lycka se giraffer. Detta var helt oväntat, då barnens mor hade sagt att girafferna hade blivit sjuka och dött.



Men visst var det väl så att det förr fanns giraffer i själva djurparken också? Och att en av dem faktiskt blev sjuk och dog? Annars har jag verkligen dragit en vals för barnen.

1 kommentar:

Linda sa...

Jo, det stämmer. De kunde inte ha kvar girafferna i djurparken eftersom folk matade dem och då blev de sjuka. Därför fick de flytta till safariparken och bara vara där.